Utvärdera din prestationsförmåga

Känner du att du står still i livet, att du inte riktigt har kommit någonstans på sista tiden? Då kan det vara bra att stanna upp och skriva ner vad du har kommit fram till och klarat av under den senaste tiden, alltså på riktigt. Då får du det svart på vitt att du faktiskt inte står på samma ställe i livet, det oavsett om det handlar om relationer, arbete, träning eller något annat.

Image

Sätt dig ner och skriv upp allting som du har presterat under de senaste månaderna. Det gör att du får det tydligt framför dig och att du utmanar dina egna tankar om att du inte utvecklas som person. Om det handlar om träning kan du till exempel skriva ner vilka vikter du lyfte i en viss övning förut kontra idag, eller hur snabbt du sprang för några månader sen och hur snabbt du springer idag.

Hjälpmedel

Om vi fortsätter på träning som livsområde att utvärdera din prestationsförmåga så finns det olika hjälpmedel som du kan använda för att få riktigt tydliga svar. Du kan till exempel köpa en syremätare, som du exempelvis kan klicka hem från denna hemsida. Det finns även olika pulsmätare och liknande hjälpmedel som du kan köpa för att sen utvärdera dina prestationer med.

Dock är det viktigt att komma ihåg att du inte alltid behöver utvärdera det du presterar. Du är mer än dina prestationer och vissa gånger får saker och ting bara vara som de är. Du behöver inte vara punktlig och noggrann eller mäta alla resultat du uppnår.

Image