Tips på snabba mellanmål

Vi lever i en stressig värld där många av oss är nästan alltid är på väg någonstans. Därmed är det lätt att glömma bort att äta ordentligt, och även att äta tillräckligt näringsrikt. Antingen äter man inget alls eller så köper man något snabbt från närmsta affär. Det finns såklart bra mellanmål som går att köpa också, men det bli inte så hållbart i längden om man ser till din ekonomi.

Image

Smoothies

Om du har svårt för att hinna med att äta något innan du ger dig iväg kan du alltid ha med dig en smoothie. Den går snabbt att göra, är enkel att både ta med och dricka upp, men kan vara minst lika god som en måltid. Blanda ner dina favoritbär, yoghurt eller mjölk av något slag och kanske en banan eller lite jordnötssmör. En smoothie går lätt att variera i mängder.

Frukt och nötblandning

Något som går väldigt snabbt att fixa är frukt och nötter. Genom att blanda frukt och nötter får du ett näringsrikt och mättande mellanmål med både protein, kolhydrater och fetter. Att bara äta en frukt som mellanmål kan vara snålt i energi och näring. Därför är det bra att komplettera med nötter i olika former.

Image
Image

Mackor

Vi får inte glömma bort den hederliga mackan. Mackor är ett jättebra mellanmål som inte behöver ta lång tid att förbereda eller äta. Gör mackan dagen innan och vira in den i plastfolie eller aluminiumfolie. Då håller den sig bra i kylen till dagen efter. När du gör dina egna mackor kan du bestämma både bröd och pålägg helt själv.