Hitta din träningsform

Tycker du inte att det är kul att vara ute och springa eller gå på gymmet? Då finns det massor med andra träningsformer som kan passa dig bättre. Trots att mycket av det vi ser på sociala medier inom träning är ren styrke- eller konditionsträning är inte det de enda träningsformerna som finns. Du kanske tycker om att dansa, spela lagsport eller rida? Eller så kanske längdåkning eller simning är något för dig?

Bara för att det känns som att alla andra är på gymmet eller i löparspåret hela tiden behöver inte du vara det. Du kanske hellre tycker om att vara i danssalen, i tennishallen eller sittandes på cykeln? Då är det det du ska göra. Träning handlar om mer än att förändra sin kropp - det handlar om att må bra både inuti och utanpå.

Image
Image

Det ska vara kul

Att träna ska vara kul. Om träning inte hade förändrat din kropp utseendemässigt - hade du tränat den träningsform du gör då? Om svaret är nej på den frågan är det nog dags för dig att testa på en träningsform som du tycker är kul. Vissa tycker att det är kul att lyfta vikter på gymmet, och vissa föredrar att spela fotboll istället. De båda är träning och har lika mycket värde.

Träning är kanske inte kul alla gånger, men överlag ska du älska den träningsform du utövar. Du ska längta till att träna, inte önska att den vore över. Har du alltid velat testa på en ny träningsform så är det nu du ska göra det. Strunta i alla andra och gör din grej som du mår bra av.